Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Letisko

Už od roku 1992 sú Technické služby mesta Svidník prevádzkovateľom a správcom svidníckeho letiska. V úzkej spolupráci s jediným aktívnym užívateľom "Aeroklub Duklianskych hrdinov Svidník". 

Aeroklub Duklianskych hrdinov Svidník zastrešuje prevádzkovateľov lietadiel a leteckých športových zariadení pôsobiacich na našom letisku. Na letisku tiež v spolupráci s Aeroklubom pôsobí letecká škola JetAge-ATO, ktorá tu vykonáva letecké výcviky od tých základných, až po úroveň obchodného pilota.

Letisko v skratke:

  • nadmorská výška je 354 m.n.m
  • vzletová a pristávacia dráha má rozmery 1200x30m
  • odbavovacia plocha má rozmery 300x15
  • letisko bolo dokončené v roku 1991

Služby a podujatia

Na letisku má verejnosť možnosť vyskúšať si let lietadlom alebo motorovým rogalom formou zážitkových letov. Záujemcovia o letecký výcvik majú možnosť získať svoj pilotný preukaz v miestnej leteckej škole, prípadne ďalej rozvíjať svoje skúsenosti rozširovaním svojich kvalifikácií. Letisko slúži aj ako priestor pre organizáciu niektorých kultúrnych a športových udalostí ako je Drakiáda, Majstrovstvá Slovenska v leteckej navigácii, Majstrovstvá sveta v raketovom modelárstve a iné. Aeroklub Duklianskych hrdinov Svidník tiež pravidelne organizuje na letisku Svidník rôzne akcie pre fanúšikov lietania ako je Deň otvorených dverí letiska, Memoriál Roba Tuptu, Tandemové zoskoky parašutistov nad Svidníkom.

V prípade záujmu o využitie služieb letiska prosím kontaktujte:

Technický manažér letiska / Predseda Aeroklubu:
Emil Sluk 0908 360 826
 
Vedúci letovej prevádzky letiska / Vedúci letovej prevádzky Aeroklubu:
Ing. Tomáš Sluk 0904 527 776
 
Sráva letiska - prevádzkovateľ pre TSMS
Ing. Nikolaj Vlčinov 0918 887 696