Melónová sezóna sa pomaličky začína
čo so zvyškami?
Melón alebo dyňa je mimoriadne obľúbená zelenina. Áno, čítate správne, ide o zeleninu. Priemerný Slovák ročne skonzumuje takmer 7 kg tejto pochúťky. Ide hlavne o sezónnu záležitosť. Aj tento fakt spôsobuje, že najmä v letných mesiacoch produkujeme výrazne viac komunálneho odpadu. Sú to tony odpadu viac, len kvôli melónu. V našom meste predstavuje šupky a zvyšky z melónu až 14 ton. Tento odpad častokrát končí na skládke.
Od tohto roka máme možnosť vysporiadať sa s týmto odpadom zodpovedne.
Vyhadzujme zvyšky z melóna do hnedej nádoby.
Aby ste ušetrili kompostovateľné vrecká, môžete ho vyhadzovať samostatne.
Melón je tiež možné kompostovať v domácom kompostéri. Je potrebné ho ale nakrájať na menšie kúsky, aby sme kompostovací proces urýchlili.
Ďakujeme, že triedite. Má to zmysel!