Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pilotný projekt spustený do prevádzky

GALÉRIA
Dátum: 05.05.2022
Autor: Technické služby mesta Svidník
Pilotný projekt spustený do prevádzky

kontajnerové stojiská

Odpady a odpadové hospodárstvo sú témou tohto desaťročia a výrazným spôsobom zasahujú do nášho bežného fungovania. Prísnejšia legislatíva v oblasti ekológie, dynamicky sa meniace prostredie v tejto oblasti zvyšujú náklady nejednej samospráve. Náklady spojené s odpadmi za posledné roky narástli a je isté, že budú rásť. Jedno čo dokážeme ovplyvniť svojím zodpovedným správaním je to, že nemusia rásť skokovo a násobne. 

Jedným z nástrojov ako znižovať množstvo odpadu, ktoré nemá ďalšie uplatnenie je ho personalizovať. Aj pomocou uzamykateľných kontajnerových stojísk. Vytvorením kultúrneho prostredia prispievame k výchove a zodpovednosti. Zároveň zabraňujeme neoprávnenému využívaniu kapacít ľuďmi, ktorí v danej lokalite nebývajú. 

Začalo to dizajnmanuálom, aby sme stanovili minimálne požiadavky na tvar, veľkosť, konštrukciu, dizajn, umiestnenie. Snažili sme sa komunikovať s mestami, kde stojiská používajú a informovať sa akých chýb sa máme vyvarovať.

Dnes je viditeľný výsledok dlhotrvajúcej a náročnej práce, no tá určite nekončí. Je to novinka aj pre nás ako zberovú spoločnosť a preto sme vyzvali všetkých obyvateľov, aby boli  trpezliví a aby nám posielali podnety a návrhy, ktoré vylepšia samotné fungovanie stojiska.

Chcem sa poďakovať všetkým kolegom, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii. A zároveň partnerom bez ktorých by toto stojisko nevzniklo, spoločnosti KOVMAK a RYS. 

 

ĎAKUJEME, že triedite, má to význam!