Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmena v harmonograme vývozov pre rodinné domy na rok 2023

Dátum: 19.12.2022
Autor: Technické služby mesta Svidník
Zmena v harmonograme vývozov pre rodinné domy na rok 2023

SKÚŠOBNÁ PREVÁDZKA - vývoz každý druhý týždeň

Počas roka 2022 sme vykonali viacero analýz v odpadovom hospodárstve u nás. Ukázalo sa, že v kontajneroch je stále veľa bioodpadu. Až 38% tohto odpadu zbytočne končilo na skládke, pretože boli vyhadzované do zmesového komunálneho odpadu. Napriek zberom bioodpadu zo záhrad, ktoré sme vykonávali každý druhý týždeň počas vegetačného obdobia. 

Do každého rodinného domu bol distribuovaný kompostér, ktorý má postačovať na bioodpad zo záhrad a rastlinný odpad z kuchyne. 

Ukázalo sa tiež, že 65% nádob bolo pri vývoze naplnených iba do polovice. 

Z uvedeného dôvodu sme sa rozhodli po vzore iných miest prejsť na vývoz zmesového komunálneho odpadu v intervale raz za dva týždne -  ZATIAĽ V SKÚŠOBNEJ PREVÁDZKE. 

 

Doplnili sme vývoz plastov. Pripravujeme vývoz od dverí a to pre: textil, objemný odpad, elektroodpad a vývoz do veľkoobjemových kontajnerov pre odpad zo záhrad počas sezóny. 

 

Pre sezónne zbery prosím sledujte našu stránku, aby ste mali vždy aktuálne informácie. V najbližších dňoch budú do schránok distribuované harmonogramy. Tie nájdete aj na našej stránke a aj v aplikácii odvoz-odpadu.eu.