Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Distribúcia kompostovateľných vreciek do domácností v KBV

Dátum: 25.01.2023
Autor: Technické služby mesta Svidník
Distribúcia kompostovateľných vreciek do domácností v KBV

reštartovací balíček

Milí Svidníčania. Kuchynský odpad v našom meste zbierame 2 roky. Realizovali sme už viac ako 100 vývozov a spracovali sme už okolo 300 t kuchynského odpadu. 

Najčastejší problém je, že mnohí používate plastové sáčky, ktoré vyhadzujete spolu s vytriedeným kuchynským odpadom. To je obrovský problém. Plasty sa tak dostávajú do základok a následne do výsledného kompostu a následne do pôdy. Nerobme to!

Najlepším riešením je používanie kompostovateľných vreciek. Mesto sa rozhodlo poskytnúť obyvateľom reštartovací balíček. Každá domácnosť dostane jedno balenie kompostovateľných vreciek. Distribúcia začína 25.01. a je realizovaná prostredníctvom domovníkov a bytových dôverníkov. 

Ak napriek výhodám nechcete používať kompostovateľné vrecká a chcete ostať pri plastových, tak Vás prosíme, aby ste obsah vrecka do hnedej nádoby vysypali. ĎAKUJEME

 

A prečo to vlastne robíme?

Samozrejme je tu mnoho ekologických dôvodov - tie sme si v minulosti podrobne prešli. Ale je tu aj pár ekonomických faktov. 

Skládkovanie odpadu neustále zdražuje a lacnejšie už nebude nikdy. Za odvoz a likvidáciu odpadu, ktorá skončí v čiernej nádobe platíme plnú sumu. Triedenie kuchynského odpadu čiastočne dotuje štát, preto je to vo výsledku lacnejšie. 

Triedenie kuchynského odpadu má zmysel. Postavme sa k tomu zodpovedne aj s pomocou mesta.

Triedenie_kuchynského_odpadu

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.