Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jar je tu!

GALÉRIA
Dátum: 20.03.2023
Autor: Technické služby mesta Svidník
Jar je tu!

a práce v tomto období už prebiehajú

Prvý jarný deň je tu! A stým je spojených mnoho prác, ktoré už realizujeme alebo v blízkom čase budeme realizovať. Ako ste si mali možnosť všimnúť prebieha program jarné upratovanie. Harmonogram pristavenia kontajnerov nájdete tu:

Harmonogram jarného upratovania

Upratujeme aj my, pripravujeme trvalkové záhony. Na mnohých stromoch realizujeme omladzovací a prevzdušňovací rez. Tu nám pomáha nový pomocník - teleskopická akumulátorová pílka. Pre mnohých záhradkárov skvelý pomocník - pripravíme možnosť požičania. Realizujeme frézovanie pňov na miestach, kde boli stromy spílené tak, aby pôvodné miesto pokryla iná vegetácia. Hnojíme pôdu našim kompostom. Realizovali sme opravy výtlkov na viacerých miestach. 

Stromy, ktoré z bezpečnostných dôvodov museli byť tento rok odstránené však maximálne využijeme. Celistvé a zdravé časti boli spracované na drevené dosky, ktoré sú určené na opravu mestského mobiliáru. Časti, ktoré boli hnilobné, konáre boli spracované na našej kompostárni a vyrobíme kompost. 

V najbližších dňoch začneme strojovo zametať komunikácie. Preto Vás žiadame o opatrnosť a obozretnosť. Tieto mechanizmy sa pohybujú pomaly a aj po chodníkoch. 

 

Prajeme krásny štart do jarného obdobia!