Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Potrebuješ väčšiu nádobu na zmesový komunálny odpad?

SÚBOR
Dátum: 19.02.2023
Autor: Technické služby mesta Svidník
Potrebuješ väčšiu nádobu na zmesový komunálny odpad?

Ako o ňu požiadať a čo je potrebné splniť

Od začiatku roka 2023 sme pristúpili k zmene frekvencie vývozu zmesového komunálneho odpadu z rodinných domov v meste Svidník. Po viacerých analýzach, ktoré sme realizovali v roku 2022 bolo zrejmé, že väčšina nádob nebola naplnená ani na 50%. V mnohých prípadoch bola značná časť objemu nádoby využívaná na druhy odpadu, ktoré do nej nepatria. 

V niektorých rodinných domoch však objektívne táto kapacita nepostačuje, preto sme pripravili mechanizmus, aby bol objem nádob pre jednotlivé domy adekvátny. 

Pre rodinné domy, kde sú prihlásení poplatníci v rozmedzí od 0,1 (poplatník s úľavami)  do 3 je stanovená kapacita nádoby na 120 litrov. Táto kapacita musí byť pri dodržiavaní zásad triedenia dostatočná. 

Ak však v rodinnom dome žijú viac ako 3 poplatníci, majú riadne zaplatené poplatky spojené z vývozom komunálneho odpadu a aktuálna kapacita nádoby im nepostačuje, môžu prostredníctvom priloženého formulára požiadať o výmenu nádoby. 

 

KROK 1. 

Stiahni si a vyplň formulár (vyzdvihni osobne) a vypíš údaje.

Vyplnený formulár môžete odovzdať:

- mailom na info@tsms.sk

- osobne v administratívnej budove Technických služieb mesta Svidník, Budovateľská 446/1, 089 01 Svidník

- poštou na adresu viď vyššie 

KROK 2. 

Prebehne administratívna kontrola uvedených údajov a porovnanie s evidenciou poplatníkov.  

KROK 3.

A. ak ste splnili požiadavky pre výmenu - bude vystavený krycí list, ktorý oprávňuje pracovníkov TSMS pristaviť novú nádobu a prevziať starú.

B. ak ste podmienky nesplnili - bude Vám to oznámené mailom, poštou alebo telefonicky. (dôvodom pre nesplnenie je zistenie, že počet poplatníkov je 3 alebo nižší ako 3, podlžnosti voči mestu v oblasti nakladania s odpadom, uvedenie nesprávnych údajov)

KROK 4. 

TSMS Vám v deň vývozu nádobu vymenia. (stará nádoba bude odobraná, nová bude pristavená na obvyklé miesto k Vášmu rodinnému domu)

 

POZOR. Požiadavky doručené po 31.05. nebudú akceptované. 

 

Ďakujeme za pochopenie. 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Žiadosť o zmenu zbernej nádoby Veľkosť: 430.7 kB Formát: pdf Dátum: 22.2.2023
Žiadosť o zmenu zbernej nádoby Veľkosť: 18.1 kB Formát: docx Dátum: 22.2.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.