Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rekapitulácia dňa s TSMS

GALÉRIA
Dátum: 29.08.2021
Autor: Technické služby mesta Svidník
Rekapitulácia dňa s TSMS

splnenie detských snov

Posledný prázdninový víkend vo Svidníku možno považovať za mimoriadne zaujímavý. Rusínsky festival, deň s TSMS a deň otvorených dverí na letisku. Na svoje si musel prísť naozaj každý. 

Okrem techniky TSMS ste mali možnosť vidieť aj:

1. čo sa deje s dreveným odpadom, ktorý skončí na zbernom dvore. Firma Kronospan ho ďalej spracúva a výstup používa vo svojich výrobkoch. 

2. ako môžeme znižovať chrániť životné prostredie používaním ekologickej drogérie od spoločnosti Greenway.

3. aké sú ďalšie alternatívy spracovania kuchynského odpadu. Možnosť kompostovať priamo vo svojich bytoch. Presvedčili nás o tom výrobky od spoločnosti Green home a ich foodcycler. Alebo ďalšia alternatíva vermikompostovanie. Môj osobný kompostér a moje dážďovky boli tiež súčasťou tohto dňa

4. čo je výsledkom práce zberného dvora a aké komodity sú vhodné na ďalšie spracovanie. 

Náš nultý ročnýk dňa s TSMS sa podaril, teda aspoň s takými reakciami sme sa včera stretávali. Keďže sú moje moderátorské schopnosti na slabej úrovni, chcem využiť tento priestor na poďakovanie všetkým, ktorí sa aktívne zúčasnili tohto dňa. 

 

V prvom rade chcem poďakovať svojim kolegom. Bez ich ochoty a obetavosti, by sa tento deň nepodarilo zorganizovať, tiež všetkým Svidníčanom a návštevníkom, ktorí si tento deň užili s nami.  Ďakujem zástupcom mesta Svidník a zamestnancom mesta, že boli nápomocní v každom smere. Obrovské poďakovanie patrí CVČ Svidník za fantastické hry, ktoré pripravili pre deti. Úprimné poďakovanie patrí Červenému krížu vo Svidníku za materiálnu podporu a rady pri organizácii. 

Ďakujeme aj spoločnosti 1.Day vo Svidníku za teplú kávu a čaj počas celého podujatia pre mojich kolegov.

Rád by som vyzdvihol prácu a podporu oficiálnych partnerov: Greenway, JRK, Envipak, Redox, Merkur Slovakia, VVS, Aeroklub Svidník, Sodastream, Baja Bee, Green home, Kludi, Kronospan. 

Za ich darčeky do tomboly a materiály, ktoré pomôžu vzdelávaniu v oblasti odpadového hospodárstva.

Pre tých, ktorí sa včera nemohli zúčastniť žrebovania tomboly dávame do pozornosti vyžrebované čísla, ktoré neboli odovzdané priamo na mieste. Tieto ceny si môžete vyzdvihnúť v administratívnej budove Technických služieb mesta Svidník do 3.9. do  14:00. 

 

1. Cena  elektrokolobežka - 0130

2. Cena let lietadlom  - 0297

3. Cena sodastream - 0318

6. Cena greenway darčeky - 0155

7. Cena greenway darčeky - 0444

8. Cena greenway darčeky - 0081

9. Cena greenway darčeky - 0091

10. Cena greenway darčeky - 0253

21. JRK darčeky - 0107