Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Začali sme na 100% a postupne pridávame

GALÉRIA
Dátum: 06.10.2021
Autor: Technické služby mesta Svidník
Začali sme na 100% a postupne pridávame

kolektívny výkon = vyšší výkon

Posledné obdobie je pre nás mimoriadne náročné. Striedanie ročných období so sebou prináša mnoho ďalších povinností a preto hráme s časom o preteky. Počasie nás môže zabrzdiť, no zatiaľ máme dobre našliapnuté na pekný výsledok. 

Za posledné obdobie sme ukončili štandardnú kosbu. Prepíname na zber lístia,  ošetrovanie rastlín a drevín a pripravujeme ich na zimu. Prestrihávanie, orezávanie, vertikutácia, skarifikácia, prihnojovanie, sadenie cibuliek a mnohé ďalšie činnosti čakajú v záhradách Vás aj nás.  Kopec práce je za nami, no kopec pred nami. Tím verejnej zelene, športovísk a rekreačných zariadení ide na plné obrátky a verím, že terajšie prípravy prinesú v budúcom roku zaslúžené ovocie. 

Sezóna asfaltérskych prác vypukla a pracujeme na viacerých projektoch tak, aby sa Vám po našom mestečku pohodlnejšie a bezpečnejšie chodilo. Niektoré chodníky sú hotové, niektoré budú hotové o pár dní. Pracujeme na dvoch detských hracích plochách, ktoré dostanú nový asfaltový povrch. Pre futbal, volejbal, hokejbal, florbal, basketbal, kreslenie kriedami a podobne. 

Naslúchame mnohým požiadavkách a hodiny bez slnečného svitu sa budú predĺžovať. Rozširujeme sieť verejného osvetlenia pre krajšie večerné prechádzky a šťastnú cestu do práce a späť. 

Mechanici majú plné ruky práce s prípravou techniky na náročné zimné obdobie. Výmeny bŕzd, kontrola hydrauliky, zváračské práce, elektroinštalácia a mnohé ďalšie prípravné práce vyvrcholia 15. novembra nasadením radlíc a spustením zimnej pohotovosti. 

Zberný dvor a triediaca linka pracujú nepretržite na zhodnocovaní odpadu, aby sme minimalizovali skládkovanie. Postupne pridávajú ďalšie triedené zložky, ktoré nachádzajú svoje využitie na trhu. 

Pracovníci zabezpečujúci vývoz odpadov ručne, vyprázdňujú tony zeleného odpadu priamo od vašich domov, aby ste mohli zlikvidovať svoj odpad zodpovedne.

Kompostáreň spracúva čoraz viac biologicky rozložiteľných odpadov, pracuje na zdokonalení procesov a školí sa, aby sme kvalitu výsledného kompostu posúvali na vyššiu úroveň.

Administratíva pracuje na aplikácii mnohých legislatívnych zmien, na analýzach dát zo senzorov a mnohých ďalších projektoch, ktoré nás posúvajú dopredu. 

Výsledky práce niektorých kolegov je vidno ihneď po skončení pracovného dňa a iných kolegov zasa až po nejakom čase. Prácu niektorých kolegov vnímame ako samozrejmosť a vôbec sa nad ňou nepozastavujeme. A o práci niektorých pracovníkov TSMS ani len netušíme, no bez nich by nebol výsledok kompletný.

Poďakovanie za mimoriadne náročné obdobie a vysoké pracovné nasadenie patrí všetkým zamestnancom TSMS!