Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako sme triedili v roku 2021

GALÉRIA
Dátum: 09.03.2022
Autor: Technické služby mesta Svidník
Ako sme triedili v roku 2021

Darilo sa nám?

Vo Svidníku sme v minulom roku priniesli v oblasti triedenia viaceré novinky. Cieľom je znižovať množstvo odpadov, ktoré končí na skládke. V roku 2021 sme začali triediť kuchynský odpad, teda na stojiskách pribudli hnedé nádoby. 

Koľko odpadu sme teda dokázali vytriediť prostredníctvom kontajnerov a vriec?

23

45

S triedením kuchynského odpadu boli spojené mnohé otázniky. Teraz je vidieť, že zber vo Svidníku zaznamenal úspech a viaceré články mesto Svidník uvádzali ako príklad správne nastaveného systému. Takéto slová od odborníkov naozaj potešia. 

Takmer vo všetkých komoditách triedených zložiek sme zaznamenali zlepšenie. Nie len v tých, ktoré sa zbierajú do kontajnerov a vriec. Ale aj v zložkách, ktoré donášate na zberný dvor. Či už sú to kovové obaly, tetrapaky, polystyrén, veľkoobjemný odpad, drobný stavebný odpad. 

Už dlhšie tvrdíme, že najlepší ukazovateľ toho, či je triedenie úspešné, je množstvo odpadu, ktoré skončí na skládke. A v tomto ohľade môžeme považovať rok 2021 za mimoriadne úspešný. Množstvo odpadu, ktoré sme odviezli na skládku sa podarilo znížiť o takmer 600 t.

ĎAKUJEME že triedite, má to význam!