Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Triedime drevný odpad - zachraňujeme stromy

SÚBOR VIDEO
Dátum: 01.04.2021
Autor: Technické služby mesta Svidník
Triedime drevný odpad - zachraňujeme stromy

premení sa na ...

Množstvo drevného odpadu končí zbytočne na skládkach po celom Slovensku. Prichádzame tak o obrovský potenciál. Drevený odpad - drevná hmota, konáre, orezy, stavebné rezivo, starý nábytok, okenné rámy, dvere a mnoho ďalšieho je možné využiť hneď viacerými spôsobmi. Skompostovaním, energetickým zhodnotením a recykláciou.

Najväčší problém predstavujú výrobky z dreva, ktoré obsahujú rôzne prímesy, lepidlá, farby, kovania a podobne. Tie je možné energeticky zhodnotiť, no ako vhodnejšia alternatíva sa javí recyklácia.

Aj túto možnosť v našom meste využívame. Preto ak máte niektorú z týchto komodít, neváhajte ju bezplatne odovzdať na zbernom dvore. 

Ako pripraviť odpad pred odovzaním? Čo obsahovať nesmie?

Návod, čo patrí do drevného odpadu, ktorý je určený na recykláciu a čo nie nájdete dole, ako samostatný súbor. V našom prípade ho tvorí prevažne nábytok, dvere a okenné rámy. Preto je potrebné odstrániť hlavne sklo, stavebné hmoty a plasty. Drobné kovové časti, ako klince, kľučky, pánty môže obsahovať. 

Čo všetko vzniká z dreveného odpadu?

Možností je naozaj veľa. V našom konkrétnom prípade ju spracovateľská firma využíva na výrobu pracovných kuchynských dosiek. 

Ďakujeme, že triedite. Má to vyznam!

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Drevený odpad na recykláciu Veľkosť: 6.56 MB Formát: pdf Dátum: 1.4.2021

Video