Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Náročný víkend

GALÉRIA
Dátum: 12.12.2022
Autor: Technické služby mesta Svidník
Náročný víkend

Intenzívne sneženie sme zvládli 

Aj keď máme túto zimu už niekoľko výjazdov za sebou, na snehovú nádielku sme čakali dlhšie. Tá prišla cez víkend v podobe silného a dlhotrvajúceho sneženia. Výjazdy sme začali už v sobotu od 18:00, kedy sme solili nebezpečné úseky. Po napadnutí prvých 5cm snehu sme nasadili všetky mechanizmy, ktoré postupovali v zmysle operačného plánu zimnej údržby. 

Po nočnej smene nastúpila v nedeľu nová smena, ktorá pokračovala v zmierňovaní následkov sneženia. Podarilo sa sprejazdniť takmer všetky úseky. Neprejazdné ostali chodníky smer "Jadlovka", chodník na moste za Tescom a chodník smerom na zberný dvor. 

Tieto úseky sme sprejazdnili v pondelok. Pokračovali sme v úprave pri kontajnerových stojiskách, parkoviskách, garážach a menej frekventovaných miestach. 

Touto cestou chceme poprosiť všetkých obyvateľov, aby v tomto období brali ohľad pri parkovaní vozidiel a nebránili v prejazde vozidiel zimnej údržby.

 

V mnohých mestách bol vyhlásený mimoriadny stav, prípadne stav nebezpečenstva. S našou starou technikou a šikovnými pracovníkmi sme to zvládli. Bojovali sme s mnohými prekážkami, nezdarmi, zapadnutou technikou aj drobnými poruchami. No zvládli sme to.