Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zimná pohotovosť začala

GALÉRIA
Dátum: 15.11.2020
Autor: Technické služby mesta Svidník
Zimná pohotovosť začala

Prípravy na zimnú údržbu sú vo finále

Zimné obdobie začína 15. novembra a trvá do 31. marca, čo pre TSMS znamená spustenie zimnej pohotovosti. Cieľom zimnej údržby je v maximálne krátkom čase s prihliadnutím na poveternostné podmienky a priority zaistiť bezpečnosť a zjazdnosť komunikácií.

Prípravné práce na zimnú údržbu však začínajú už koncom leta. Prvoradá je príprava techniky na náročné podmienky. Doplnenie posypového materiálu do požadovanej úrovne.  Orez stromov, presun betónových zábran, tak aby sa naša technika dokázala dostať na všetky potrebné miesta. 

Aktuálne sa TSMS starajú o 22 km miestnych komunikácií a viac ako 28 km chodníkov. Netreba zabudnúť na viac ako 2 500 verejných parkovacích miest, ktoré si vyžadujú svoju starostlivosť. Zimná údržba sa riadi operačným plánom, ktorý stanovujú dôležitosť udržiavaných úsekov. 

Do zimnej údržby sú nasadené:

odhŕňanie snehu z miestnych komunikácií:
‣ TRAKTOR JOHNDEERE
‣ TRAKTOR ZETOR Z-6011
‣ TRAKTOR Z-7745
‣ TRAKTOR Z-8245

odhŕňanie snehu a posyp inertným materiálom a soľou
‣ MULTICAR M25 – 3 ks
‣ ZEBRA

Nakladanie snehu:
‣ HON – UN – 053 čelný nakladač
‣ KRAMER - čelný nakladač

Presun snehu:
‣ AVIA Vyklápač
‣ NISSAN TRADE vyklápač
‣ MAN VKP - ramenový nakladač
 
V skladoch je pripravených aktuálne 40 t posypovej soli a 160 ton inertného materiálu. Posypová soľ sa podľa potreby dopĺňa priebežne počas celej zimy. Inertný materiál by mal postačovať na celé zimné obdobie. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.