Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prečo neboli na Millyho ulici dodané kompostery pre 6bj

Vyriešený
Prijatá: 24.11.2022
Zodpovedaná: 25.01.2023
Autor: Anonym
Zodpovedal: Technické služby mesta Svidník

Otázka:

Zdravím. Chcem sa opýtať prečo neboli dodané kompostery pre 6bj na ul.Millýho, keď máme záhradky tak ako radovky, za ktoré platíme daň mestu a tiež potrebujeme pokosenú trávu niekam upratať. Alebo to máme aj naďalej hádzať do komunálneho kontajnera ako doteraz a ako to robí skoro celá ulica? Lebo 1100 l kontajnéry sú iba pri našej 6bj na celom sídlisku.Všade propagujete ako treba triediť ,ale 12 ks komposterov by mesto asi zruinovalo. Ešte by ma zaujímalo kto o tom rozhodoval, komu áno a komu nie,lebo sa mu treba poďakovať.


Odpoveď:

Prajem pekný deň. Skúsim poporiadku. Našim záujmom a aj záujmom mesta je poskytnúť kompostér do čo najväčšieho počtu domácností. Čo sa týka systému distribúcie, tak ideme prioritne od rodinných domov a to z dôvodu pokrytia problematiky kuchynského odpadu rastlinného pôvodu. Vy v bytových domoch na to máte hnedé košíky a hnedé nádoby  

Po ukončení tejto etapy prejdeme bytové domy so záhradkami. Teda aj k Vám. Máme pre Vás pripravené 2 varianty. Prvá je väčší komposter s objemom 2000l - spoločný. Druhá varianta je kompostér pre každú domácnosť. To by sme sa dohodli.

 

Ak kompostér potrebujete súrne, dajte mi vedieť, necháme Vám ho pripraviť na zbernom dvore. Ak to ešte chvíľku počká, tak Vám ho dovezieme. 

Ďakujem za pochopenie.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.