Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako môžeme lepšie triediť? TIP 5

Dátum: 12.01.2021
Autor: Technické služby mesta Svidník
Ako môžeme lepšie triediť? TIP 5

Využívajme všetky možnosti, ktoré mesto ponúka. 

Pre zlepšenie triedenia odpadov využívajme všetky možnosti, ktoré mesto Svidník v spolupráci s TSMS ponúka. Jednou z možností je využitie zberného dvora v našom meste.  Ten sídli na ulici Stropkovskej 705. 

Vypratávate pivnicu, povalu, či robíte veľké upratovanie? Nehádžte to na jednu kopu. Nehoďte to všetko do zmesového komunálneho odpadu. 

Ak je množstvo vytriedených zložiek väčšie ako obvyklé množstvo a nezmestilo by sa do štandardného kontajnera na vašom kontajnerovom stojisku, odvezte ho rovno na zberný dvor. Pomôžete hneď dvakrát. 

1. vyseparovaná zložka po kontrole putuje rovno do lisu, nie je ju potrebné ďalej triediť.

2. nezaplnili ste kontajner na stojisku, preto ostane kapacita aj pre vašich susedov na štandardné triedenie.

Zabudli ste vyložiť vrece v deň zberu, no nechcete ho skladovať do ďalšieho zvozového dňa. Využite zberný dvor a vrece s vyseparovanou zložkou odovzdajte tam. 

Pokosili ste trávu, váš komposter je plný a zber bio odpadu je až o týždeň? Nie je problém. Odvezte tento bioodpad na zberný dvor.

 

Využívajme možnosti zberného dvora, aby sme spoločne zvýšili mieru triedenia v našom meste a minimalizovali skládkovanie. 

Ďakujeme

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.