Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Medzinárodný deň Zeme

Dátum: 25.04.2021
Autor: Technické služby mesta Svidník
Medzinárodný deň Zeme

aj u nás vo Svidníku

Po prvý krát sa Deň Zeme slávil 22. apríla 1970 v San Franciscu z iniciatívy aktivistov a ekológov a niesol sa v duchu integrácie ekológie do politiky. V súčasnosti je Deň Zeme medzinárodným sviatkom, kedy sa celosvetovo konajú podujatia upozorňujúce na zhoršujúci sa stav životného prostredia a podporujúce ekologické správanie.

Pri tejto príležitosti sa v našom meste konali viaceré dobrovolnícke podujatia s cieľom vyčistiť naše mesto a pomôcť tak prírode. Pripravili sme sedem záchytných miest, kde je možné odovzdať odpad vyzbieraný z prírody. 

1. Nad vinárňou
2. pri Ondave za tlačiarňou
3. pri Ladomírke - modrý most
4. pri Ladomírke - modrá lávka
5. pod letiskom
6. chodník smer Jedľovka
7. Ul. Dlhá, staré kontajnerové stojisko
 
Stanovištia budú k dispozícii do 2. mája. 

Ďakujeme mestu Humenné za inšpiráciu. 

Sviatok Zeme upozorňuje na dopady ničenia životného prostredia. Motivuje ľudí k zamysleniu a hľadaniu riešení napr. aj v oblasti zmeny klímy a zníženej zraniteľnosti voči zmene klímy.

Deň Zeme oslavujú milióny ľudí na celkom svete, ktorým záleží na našej planéte Zem a ktorí chcú svojim konaním a správaním prispieť k jej zachovaniu pre ďalšie generácie, v duchu starej indiánskej múdrosti: „Našu planétu sme nezdedili od našich otcov, požičali sme si ju od našich detí. " Aj malý krôčik každého z nás zmôže veľkú vec.

A treba začať už dnes. Preto nezabúdajme, že každý deň môže byť dňom Zeme.  

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.