Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nové harmonogramy už v aplikácii

Dátum: 04.12.2023
Autor: Technické služby mesta Svidník
Nové harmonogramy už v aplikácii

pár noviniek

O aplikácii, v ktorej nájdete harmonogram pre vývoz odpadu sme Vás v nedávnej minulosti informovali. Je to skvelý pomocník, ktorý Vás upozorní na deň vývozu a tak sa viac už nestane, že zabudnete vyložiť nádobu. 

https://odvoz-odpadu.eu/

Pre IBV (rodinné domy vo Svidníku) sme pripravili pár zmien. 

Už z minulých rokov viete, že objemný odpad a elektroodpad je zbieraný systémom door to door, teda od dverí k dverám. Na tieto komodity nepristavujeme veľkoobjemové kontajnery.  Novinkou je, že zber týchto komodít bude prebiehať naraz. Jeden termín na jar a druhý na jeseň. 

Ďalšou výraznou zmenou je, že pristavenie veľkoobjemných kontajnerov na BIO odpad, respektíve odpadu zo záhrad dostane pevný termín podľa harmonogramu. Upozorňujeme, že každá domácnosť má na spracovanie BIO odpadu k dispozícii kompostér. Tieto kontajnery slúžia najmä na sezónne práce v záhradách, kedy je odpadu mimoriadne veľa. 

Aj keď sme preferovali pristavovanie kontajnerov na základe predpovedí počasia, niektorí z Vás si vyslovene vyžiadali tento spôsob. Túto požiadavku sme vypočuli a upozorňujeme, že posuny z dôvodu nepriaznivého počasia nebudú realizované! V prípade potreby je k dispozícii zberný dvor, kde môžete bezplatne odovzdať svoj BIO odpad zo záhrad. Mnohí z Vás to takto realizujú a pristupujú k tomu zodpovedne. 

Harmonogramy v tlačenej forme budú distribuované v priebehu decembra do schránok. 

Stále platí, že čím viac vytriediš, tým menej odpadu skončí na skládke!